Sveriges län

Sverige är indelat i 21 län och 25 landskapslandskap. Landskapen representerar namnen på den tidigare provinsiella avdelningen i landet. Dessa namn är så väletablerade och används fortfarande nästan överallt i vardagsspråket. Varje provins har sin egen charm och attraktioner. Eftersom det finns så många lyfter vi bara fram de provinser där våra campingplatser ligger.

Dalarnas län

Dalarnas län ligger i mellansverige och är ungefär lika stort som Belgien och har en rik tradition och välbevarad folklore. Dalarnas län är en symbol för det autentiska Sverige med sina glada midsommarfestivaler, rika traditioner och färgstarka hantverk.

Den viktigaste symbolen för detta landskap är Dalarnas häst. Denna trä, främst rödfärgade och graciöst målade häst kan hittas från liten till stor storlek. I Avesta finns dalarnas största häst, som är ca 13 meter hög.

Dalarnas huvudstad är Falun. Koppargruvan runt Falun finns med på listan över "världsarv" och rekommenderas starkt om du befinner dig i Falun. Den typiska röda färgen (Faluröd) med vilken många hus i Sverige är målade och den röda Falu-korven (korv) har fått sitt namn till denna plats.

135 km ovanför Stockholm börjar Södra Dalarna. I södra Dalarnas län möter du älvar, sjöar, skogar, fjäll och dalar. I Dalälven och dess sjöar är det utmärkt fiske. I detta fiskevatten finns ett 30-tal fiskarter, bland annat gädda, gädda abborre, abborre, (regnbåge) öring och laxfiskar i olika storlekar. Dalarna erbjuder många möjligheter som kanotpaddling, fiske, cykling, bad och vandring.

Nationalparken Färnebofjärden och naturreservatet Malingsbo/Kloten är de verkliga vildmarksparadisen och med lite tålamod kan du se älg, grävling, bäver, vildsvin, räv, rådjur och en stor skala av fågelarter som fiskgjuse.

På vintern förvandlas Södra Dalarna till ett eldorado för skridsko- och skidentusiaster. Från mitten av november kommer Dalarnas län in i julstämningen och julmarknader anordnas överallt. Besök jultomten, se alla bås och njut av ett utsökt glas glogg i ett vackert snöigt landskap. Njut av god mat, konst, sevärdheter, aktiviteter eller bara några underbara dagar i Dalarnas läns hisnande landskap.

I Dalarnas län finns campingplatserna:

Falkudden Camping Cafe och Stugby

Nico och Marlies
Näsvägen 4, 77499 Av Kyrkby (Avesta Kommun)
E: Kontakt@campingfalkudden.se
Jag:  www.campingfalkudden.se
P: +46 (0) 226 70071

Våmåbadets Camping & Stugor

Jobb & Iris Brasser
Våmåbadsvägen 51, 79296 Våmhus
E: info@vamabadetscamping.se
I: www.vamabadetscamping.se
S: +46 (0) 735 809017

Andra provinser