Sveriges län

Sverige är indelat i 21 län och 25 landskapslandskap. Landskapen representerar namnen på den tidigare provinsiella avdelningen i landet. Dessa namn är så väletablerade och används fortfarande nästan överallt i vardagsspråket. Varje provins har sin egen charm och attraktioner. Eftersom det finns så många lyfter vi bara fram de provinser där våra campingplatser ligger.

Värmlands län

Region Värmlands län, nära gränsen till Norge, är mycket populär bland Nederländerna. Inte bara under sommarmånaderna för en semester, men säkert också som ett emigrationsområde. I denna rymliga provins finns det i genomsnitt bara 16 personer som bor på 1 km². Värmland ligger mitt i Sverige och kallas även lilla Kanada.

Regionen är särskilt populär för sin vackra orörda natur. Tillsammans med Närkeregionen, längre österut, utgör Värmland den sydvästra delen av Svealand: den mellersta regionen i landet som smälter samman med Götalands län vid de stora sjöarna i söder och gränsar till Norrland i norra Dalarnas län.

Värmlands län kännetecknas av vidsträckta skogar med många sammankopplade sjöar, älvar och fjäll. En miljö som utmanar dig att vara aktiv. Värmlands län har inte mindre än 10 000 sjöar, de flesta även med dricksvatten. Vänern är den största sjön i landskapet och detta är också Västeuropas största inlandssjö. Större delen av Värmland består av skog där uppskattningsvis 30 000 älgar bor.

En aktivitet som denna provins är mest känd för är flottsegling på Sveriges längsta älv, Klarälven. Denna flod användes fram till 1991 för transport av trä med flottar. Cyklister, vandrare, inliners och längdskidåkare kan unna sig de 90 kilometerna och bilfria Klarälvsbanan.

Under sommarmånaderna sjuder Värmlands län av folkloristiska festivaler och sommarfestivaler med traditionell musik och dans. Värmland har inte mindre än 500 körer och 60 egna dansband. Här kan du njuta av den rika kulturen och smaka på atmosfären från tidigare tider. Värmland är också födelseplatsen för två världsberömda svenskar: författaren Selma Lagerlöf (Nils Holgersson) och Alfred Nobel, uppfinnaren av dynamit. Huvudstad i Värmlands länssäte är Karlstad.

Campingen ligger i Värmlands län:

Rådastrands Camping, Stugor & Outdoor

Tobias, Marjan & Herry
Riksväg 62, 68393 Råda
E: info@radastrand.eu
I: www.radastrand.com
P: +46 (0) 563 60560

Andra provinser