Sandviks campingplats

Sandviks naturcamping ligger på Ölands södra halva, cirka 1,5 kilometer från degerhamnsbyn. Terrängen är ca.7 hektare och består växelvis av skog, gräsmattor och för att inte glömma vår egen härliga strand. Camping på Sandviks camping handlar om ren camping i den vackra natur som Syd öland erbjuder. Campingens "naturliga" karaktär betyder inte att faciliteterna inte är bekväma och rena eftersom det är det vi står för!

Nära campingen finns gott om vandringsleder som inbjuder till vackra promenader ensam eller med hunden. På våra campingplatser på stranden sitter du längst fram för solnedgången.

Martin & Ulrika
Årsvik 102, 38065 Degerhamn
E : info@sandvikscamping.com
I :www.sandvikscamping.se 
P : +46 (0) 732 014166

Stensjö camping & Vandrarhem

En lugnt belägen familjecamping i södra Sverige med rymliga campingtomtar (100 m²/tonhöjd).

En trevlig camping med spännande aktiviteter. (inklusive flottebyggnad, bumerangtillverkning, lasertagg, bågskytte, suputhyrning och många fler aktiviteter).

På grund av dess läge mitt i den vackra naturen kan du gå, cykla, mountainbike, gå, kanot, simma, sola, fisk, golf, geocaching och helt enkelt njuta av allt området har att erbjuda. Det finns många naturreservat i närheten.

Kees och Sabine
Kantarellstigen 8, 37338 Holmsjö
E: stensjocamping@gmail.com
I: www.zwedencamping.nl
P: +46 (0) 767 745386

Campingplats Tiveden

Familjecampingen Tiveden ligger centralt i Sverige mellan de stora sjöarna Vänern och Vättern. Nära Tiveden National Park, ett gammalt skogsområde, orörd av människor, med värdefull natur. Kännetecknas av höga stenar och gigantiska stenblock som har lämnats kvar av den senaste istidens reträttis. Nu täckt med speciella mossor och vegetation. Ett eldorado för vår naturälskande gäst! Fina platser för   husvagn, husbil eller tält, men även Stugors och Safari tält att hyra.

Det ligger också på en av de renaste och klaraste sjöarna i Sverige; sjö Unden. Denna vackra stora sjö är unik att bo på; simma, fiska, grilla eller bara njuta av de unika solnedgångarna. Vi hyr kanoter och segel- och roddbåtar.

Hein & Marlies
Baggekärr 2, 69597 Tived
E: info@campingtiveden.se
I: www.campingtiveden.se
P: +46 (0) 584 474083

Falkudden Camping och Stugby

Falkudden Camping ligger i södra Dalarnas län i byn Näs, 150 km från Stockholm. Campingen har ett vackert läge; den gränsar till Dalälvens mynning.

En liten, mysig camping med en vacker sandstrand. På grund av sitt unika läge erbjuder det gott om möjligheter till bad, fiske, kanotpaddling, vandring och cykling. Vattnet är lämpligt för små barn och det finns en badbrygga.  På campingen kan du hyra båtar motorbåtar, kanoter och trampbåtar. I närheten ligger Färnebofjärdens nationalpark, där du kan göra vackra vandringar.

Du kommer att uppleva Sveriges frihet hos oss och kommer att säkerställa en oförglömlig semester!

Nico och Marlies
Näsvägen 4, 77499 Av Kyrkby (Avesta Kommun)
E: Kontakt@campingfalkudden.se
I: www.campingfalkudden.se
P: +46 (0) 226 70071

Rådastrands camping, stugor & outdoor

Rådastrands Camping ligger i hjärtat av Värmlands län. Campingplatserna, stugorna och andra boenden ligger mellan träden och har fri utsikt över Rådasjön.

De vidsträckta skogarna med många sammankopplade sjöar, älvar och fjäll gör Värmland till ett område där du inte bara kan njuta av lugnet och naturen, utan du hittar också många utmaningar att vara aktiv direkt från campingen.

Förutom en campingplats har vi ett utomhuscenter. Vi anordnar många aktiviteter som kanotturer, trampbåtar, mountainbike, stavgång, GPS-vandring och för grupper har vi ett speciellt program på begäran. Vi är också den perfekta basen för en fiskesemester i Sverige.

Tobias, Marjan & Herry
Riksväg 62, 68393 Råda
E: info@radastrand.eu
I: www.radastrand.com
P: +46 (0) 563 60560

Kallsedets fjällcenter

Mitt i överväldigande natur, mellan sjöar och fjälllandskap ligger vårt fjällcenter med camping, stugor, vandrarhem, gruppboende, butik och fjällcafé. Den mysiga campingen består av 25 platser och ligger direkt vid sjön Juvuln. Njut av gott nybryggt kaffe, hembakade smörgåsar och söta godsaker i fjällcafe.

Vårt fjällcenter är den perfekta basen på sommaren och vintern för otaliga promenader, cykelturer och utomhusaktiviteter! Du kan till exempel hyra mountainbike, roddbåt eller kanot hos oss för en aktiv dag. Klättra på Suljätten eller Gråsjön för fantastisk utsikt eller ta en tvådagarstur genom Skäckerfjällen. Leta efter avskilda vattenfall och vackra bergssjöar. Längs vägen får du se renar, älgar och bäver. Gillar du att kasta ut en (is)stav? Sjön är känd som ett mycket bra fiskeläge. Eller segla med kanot till vackra lugna platser för en picknick och ta ett uppfriskande dopp.

Campingen ligger på väg 336, en av Jämtlands vackraste vägar. Ett trevligt alternativ för alla som vill resa från Sverige till Norge och undvika E14. Kallsedets Fjällcenter är en underbar plats för människor som söker lugn och rum i en överväldigande miljö.

David & Yvette
Kallsedet 820, 83793 Kallsedet
E: info@kallsedet.com
I: www.kallsedet.com
Mål: +46 (0) 647 80173

Fjällnäs Camping & Stugor

Mitt i Funäsfjällens imponerande berg ligger Fjällnäs Camping & Lodges. Vi är Sveriges högst belägna camping på 794 meter. Vi är en trevlig camping med 20 campingplatser med el, tältfält och 3 stugor och 3 lägenheter. Campingen ligger direkt vid Malmagensjön där du kan fiska öring och harr.
Renarna går över vår camping eller vilar på gräsmarken. Vår camping är den perfekta platsen för fredssökare och aktiva semesterfirare. Flera vandringar i fjällen börjar direkt från campingen. Bara 2 km bort ligger MTB-parken downhill i skidområdet Tänndalen. Du kan även hyra kanoter, roddbåtar och fatbikes av oss. Ett besök i samebyn Mittådalen och Flatruet – Sveriges högsta fjällväg – är värt besväret. I Tännäs kan du mötas ansikte mot ansikte med imponerande myskoxar. Tvärs över gränsen i Norge ligger den historiska staden Røros, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. För våra gäster anordnar vi älgsafari och flugfiskekurser. Under högsäsong bakar vi färska fralslar varje morgon. 

Winnifred & Hans
Fjällnäsvägen 51, 84698 Tänndalen
E: fjallnascamping@gmail.com
I: www.fjallnascamping.com
P: +46 (0)70 550 8605

Hedesunda campingplats

Hedesunda Camping Sweden ligger nära byn Hedesunda och ser ut som en vackert anlagd park. Campingen är lugn och vackert belägen vid vattnet med egna bryggor och den härliga Sandsnäsbadet sandstranden. En idealisk destination för simmare, fiskare, kanotister, cyklister och andra bon vivants.

Med mer än fem hektar skog och gräsmark erbjuder vi 80 rymliga campingtomter för husvagnar och tält. Varav 60 med el.

Du kan förtöja din egen båt vid en av bryggorna eller hyra en fullt utrustad (fiske) båt. För barnen finns lekutrustning, idrottsplats och säkert grunt badvatten med sandstrand och solbadplats. Lugnet, den vackra naturen och de utmärkta faciliteterna på vår camping gör att camping blir en oförglömlig upplevelse.

Meindert & Renata
Övägen 68, 81895 Hedesunda
E: info@hedesundacamping.se
I: www.hedesundacamping.se
S: +46 (0)70 544 3713

Ljusdals Camping

Ljusdals Camping ligger i vackra Hälsingland (Gävleborg). Här kan du njuta av naturen och den mysiga staden Ljusdal ligger inom cykel- och gångavstånd (centrum 2,9 km) och därför mycket nära till alla dina matvaror. Det finns också många resor i området.

Vår välskötta camping har en vacker sandstrand vid sjön Växnan Här kan du bada, fiska och segla. Sjön rinner ut i Ljusnan där du kan göra fina kanotturer och naturligtvis kan (flyga) fiska. Kanoter och roddbåtar kan hyras hos oss.

Markerade vandringsleder utgår från campingen! För stora och små finns en boulebana och en 12-håls minigolfbana. Det finns en liten lekplats för barn. Alla våra kunder kan använda internet gratis via vår gratis WiFi Hotspot!

Patrik & Marja
Ramsjövägen 56, 82730 Ljusdal
E: info@ljusdalscamping.se
Jag: www.ljusdalscamping.se
Sidor: +46 (0) 651 12958

Våmåbadets Camping & Stugor

I hjärtat av Dalarna vill vi välkomna dig till Våmåbadets Camping & Stugor. Vår trevliga camping ligger lugnt beläget direkt vid stranden (badet), där Våmå rinner ut i sjön Orsa. Detta erbjuder gott om möjligheter till bad, paddling, kajakpaddling, supping etc. I floden kan du fiska direkt från stranden.

Våren 2022 renoverade vi hela vår servicebyggnad. Alla sanitära områden har förnyats helt och har ett lyxigt utseende. Golvvärme ger en härligt behaglig känsla, speciellt under den svalare tidiga och sena säsongen eller de kalla vintrarna.

Upptäck naturen och kulturen runt Orsasjön från campingen på sommaren och vintern. Besök den charmiga staden Mora med sin rika historia. Lite längre fram, i Nusnäs, tillverkas de berömda dalarnahästarna. För lite mer utmaning, gå till Orsa Grönklitt, med en klätterpark för unga och gamla, mountainbikeleder och mycket mer. Under vintermånaderna kommer du att uppleva ett vinterparadis där du kan åka skidor, längdskidor, skridskoåkning, hundspannsturer eller vackra snöskoterturer.

Jobb & Iris
Våmåbadsvägen 51, 79296 Våmhus
E: info@vamabadetscamping.se
I: www.vamabadetscamping.se
S: +46 (0) 735 809017

typiskt svenska

Några typiska föremål som Sverige är så känt för.

Provinser

Information om de svenska landskapen och vilka campingplatser som finns här.

Kontakt

Har du några frågor om Rondje Zweden? Skicka oss ett mail.